حتما تا به حال واژه اسکرین میرورینگ به گوشتان خورده است. اسکرین میرورینگ در واقع، قابلیتی است که به وسیله آن میتوان محتوای صفحه گوشی موبایل و یا لپ تاپ را بر روی صفحه تلویزیون انتقال داد. در واقع اسکرین میرورینگ به معنای آینه کردن صفحه و یا بازتاب آن است که با استفاده از آن، دیگر به کابل احتیاجی پیدا نمیشود. با روشهای مختلف میتوان اسکرین میرورینگ را فعال نمود. در این مقاله تحت عنوان راهنمای کامل فعالسازی اسکرین میرورینگ در همه پلتفرمها همراه ما باشید.
نحوه فعال سازی اسکرین میرورینگ (Screen Mirroring) در ویندوز

از لپ تاپ و کامپیوتر می توان به عنوان دانگل صفحه نمایش بی سیم برای تلویزیون استفاده نمود تا با نمایش بزرگتر، کارهایتان را بهتر و دقیق تر انجام داده و یا فیلم و عکس را باکیفیت بیشتر، مشاهده نمایید. مراحل نحوه فعال سازی اسکرین میرورینگ (Screen Mirroring) در ویندوز ۱۰ به صورت زیر است.
- برای اینکه کامپیوتر و یا لپتاپ خود را به تلویزیون در ویندوز ۱۰ به صورت بی سیم و بدون نیاز به کابل hdmi وصل کنید، باید گزینههای زیر را به ترتیب انجام دهید.
- در ابتدا WI-FI و WIFI DIRECT تلویزیون و WI-FI لپ تاپ و کامپیوتر خود را روشن نمایید.
- ابتدا تلویزیون هوشمند خود را باید در حالت Screen Share یا Screen Mirror قرار دهید. بسته به برند و نوع تلویزیون شما ممکن است نام این گزینه متفاوت باشد.
- برای متصل کردن کامپیوتر با سیستم عامل ویندوز 10 کافی است آیکون نوتیفیکیشنّها در تسک بار، روی Connect کلیک کنید و از میان گزینههای موجود نام تلویزیون هوشمند خود را پیدا کنید و آن را انتخاب کنید. این کار را همچنین با کلید میانبر ویندوز و K نیز میتوانید انجام دهید.
- در این مرحله بر روی نام دستگاه زده تا لپ تاپ و یا کامپیوتر شما به تلویزیون اتصال پیدا کند و صفحه لپ تاپ روی تلویزیون مشاهده گردد.
- دقت نمایید که ، زمانی ویندوز ۱۰ به شما آلارم می دهد که دستگاه دیگری قصد دارد به کامپیوتر شما وصل شود، روی YES باید کلیک شود.
- اگر می خواهید نوع نمایش صفحه لپ تاپ شما بر روی صفحه تلویزیون مشخص شود، گزینه Change projection mode را انتخاب نمایید.
فعالسازی اسکرین میرورینگ در مک
اگر قصد دارید تا صفحه لپ تاپ مگ را بر روی صفحه تلویزیون بیاندازید، همچنان در این مطلب همراه ما باشید تا راهکار ساده آن را برای شما عزیزان بیان کنیم.
برای فعالسازی اسکرین میرورینگ در مک، دو روش وجود دارد. می توان هم از طریق اتصال با کابل و هم اتصال از طریق AirPlay آن را انجام داد.
روش اتصال با کابل
برای فعالسازی اسکرین میرورینگ در مک با کابل، باید خروجی های لپ تاپ خود را بشناسید. این موضوع بستگی به مدل و سال ساخت لپ تاپ شما دارد.
- در ابتدا باید کابل مورد نظر را به مبدل وصل نمایید. مبدا دارای حداقل یک خروجی hdmi است.
- بعد از آنکه، یک سر کابل را به مبدل وصل نمودید، سر دیگر آن را به تلویزیون وصل نمایید.
- در ادامه کابل را به مک بوک وصل نمایید. همان طور که اشاره شد، نوع کابل به سال ساخت لپ تاپ شما بستگی دارد. به طور مثال، در مک بوکهای تولید شده بعد از سال 2015 باید کابل USB-C مبدل را به لپ تاپ مک خود، وصل نمایید.
- تلویزیون را روشن نمایید و گزینه Input, Videoو یا Source را انتخاب کنید. شماره پورتی که کابل hdmi را به مک بوک وصل نموده اید، انتخاب کنید.
- در ادامه روی لوگوی اپل کلیک نمایید و منوی اپل در مک بوک را باز کنید . گزینه System Preferences را باز نمایید. سپس Displays را انتخاب کرده و گزینه Options صفحه کلید را بزنید. روی گزینه Detect Display بزنید تا مک بوک بتواند تلویزیون را تشخیص دهد.

اتصال از روش AirPlay
بسیاری از تلویزیونهای هوشمند مانند تلویزیونهای سونی، سامسونگ، ال جی و دیگر برندهای معتبر و شناخته شده قابلیت اتصال از طریق AirPlay را دارند. حتی پلی استیشن 5، و سری S/X ایکس باکس نیز از قابلیت AirPlay برخوردار میباشند. برای اینکه از قابلیت AirPlayدر برخی از تلویزیونهای هوشمند، استفاده شود، باید اپلیکیشن اپل تی وی را از دیجیتال استور تلویزیون دانلود نمایید.
- در اولین مرحله از اتصال از روش AirPlay، تلویزیون و یا دستگاه پخش را روشن نمایید و اطمینان پیدا کنید که همه دستگاهها به یک شبکه وای فای متصل میباشند.
- در ادامه گزینه AirPlay مک بوک را فعال نمایید. گزینه System Preferences و سپس Displays را انتخاب کنید تا AirPlay مک بوک فعال شود.
- روی آیکون AirPlay کلیک شود.
- در کنار نام دستگاه، گزینه Mirror Built-in Display یا Mirror وجود دارد. روی آن،کلیک کنید.
- پسورد AirPlay را وارد کرده تا پروسه اتصال انجام شود.
فعالسازی اسکرین میرورینگ در آیفون
برای اینکه صفحه نمایش گوشی آیفون شما بر روی دستگاه تلویزیون منعکس شود باید، هر دو از قابلیت تکنولوژی AirPlay برخوردار باشند. این فن آوری نیاز دارد تا به WI FI اتصال داشته باشد. در ضمن این نکته را هم مد نظر داشته باشید که، تلویزیون شما جزو لیست گفته شده در سایت اپل باشد تا ایفون یا آیپد خود را بتوانید به آن متصل نمایید.
- در ابتدا وارد Control Center سیستم عامل iOS شوید.
- گزینه Screen Mirroring را انتخاب کنید.
- دستگاه مورد نظر برای انعکاس تصویر از گوشی، انتخاب شود تا محتوای گوشی آیفون بر صفحه نمایش تلویزیون مشاهده گردد.
فعالسازی اسکرین میرورینگ در آیپد
برای فعالسازی اسکرین میرورینگ در آیپد، وارد Control Center سیستم عامل iOS شوید و Mirroring و Show mirroring options in the menu bar when available را انتخاب کنید. تلویزیون شما جستجو میشود و باید نام آن را انتخاب نمایید. حال صفحه آیپد شما در تلویزیون، قابل مشاهده است.

فعالسازی اسکرین میرورینگ در اندروید
برای فعالسازی اسکرین میرورینگ در اندروید، ابتدا اطمینان داشته باشید که، تلویزیون دارای قابلیت پشتیبانی از WI FI است.
- در ابتدا تلویزیون را روشن نمایید و دستگاه اندروید خود را به WI FI متصل نمایید.
- وارد قسمت تنظیمات در گوشی اندروید خود رفته و گزینه صفحه نمایش را بیابید.
- در جستجوی WI FI ، تلویزیون هوشمند خود را پیدا نمایید و آن را انتخاب کنید تا دو دستگاه به هم وصل شوند. در تلویزیون شما، پنجره ای باز می شود که درخواست پذیرش اتصال را می دهد. آن را قبول کنید تا صفحه نمایش گوشی شما در تلویزیون مشاهده شود.
این نکته را در نظر داشته باشید که، اگر اسکرین میرورینگ را در گوشی اندروید خود نمی یابید، می توانید از روش دیگری به فعالسازی اسکرین میرورینگ در اندروید برسید. برای این کار، برنامه Screen Stream Mirroring Free used را از فروشگاه Play دانلود کنید. پس از انکه برنامه مورد نظر، دانلود شد، Miracast را انتخاب کنید.
فعالسازی اسکرین میرورینگ در تلویزیون هوشمند
با توجه به پیشرفت های بسیار در زمینه تکنولوژی و استفاده از وسایل دیجیتال، می توان به جای استفاده از کابل های hdmi، از راه های ساده تر مانند فعالسازی اسکرین میرورینگ در تلویزیون هوشمند استفاده نمود. استفاده از قابلیت اسکرین میرورینگ، این مزیت را دارد که از تلویزیون به عنوان یک صفحه نمایش بزرگتر و باکیفیت تر از گوشی و لپ تاپ، استفاده نمود. البته که استفاده از قابلیت اسکرین میرورینگ، نیازمند تلویزیون های هوشمند می باشد.
برای استفاده از فعالسازی اسکرین میرورینگ در تلویزیون هوشمند می توان از سه مدل اصلی استفاده نمود که این سه مدل، به شرح زیر می باشد که در مطالب پیشین در همین مقاله به شرح آن ها پرداخته ایم.
- اتصال گوشی به تلویزیون هوشمند
- استفاده از دانگلهای کست اسکرین
- استفاده از اندروید باکس

دلایل وصل نشدن اسکرین میرورینگ
دلایل بسیار زیادی برای وصل نشدن اسکرین میرورینگ تلویزیون وجود دارد. اما از مهمترین دلایل آن آپدیت نشدن سیستم عامل تلویزیون است. با راهکارهای سادهای میتوان این مشکل را برطرف نمود. میتوان اپلیکیشنهای متفاوت اندرویدی را بر روی گوشی موبایل نصب کرد و بسیار راحت و آسان فعال سازی اسکرین میرورینگ را انجام داد.
از دیگر دلایل وصل نشدن اسکرین میرورینگ، میتوان به قطع بودن اتصال وای فای دو دستگاه، اتصال نبودن دو دستگاه به یک شبکه وای فای، اختلالات لحظهای، روشن بودن بلوتوث دستگاهها و تنظیمات نادرست اشاره داشت. استانداردهای اتصال برندهای متفاوت نیز، از دلایل وصل نشدن اسکرین میرورینگ میتواند باشد. البته وجود مشکلات سختافزاری یا نرم افزاری نیز ممکن است علت وصل نشدن اسکرین میرورینگ باشد. برای عیبیابی و تعمیر تلویزیون خود میتوانید از کاردون درخواست خدمات دهید.
در نهایت اینکه
استفاده از قابلیت اسکرین میرورینگ، امکان انتقال تصویر گوشیهای اندروید و آیفون را بر روی نمایشگرهای بزرگ ایجاد می کند که برای نت برداری در جلسات و کنفرانس ها مورد استفاده دارد و تماشای محتوا با کیفیت بیشتر را، به راحتی فراهم می کن
امکان انتقال تصویر گوشیهای اندروید و آیفون و لپ تاپ را بر روی تلویزیون فراهم می کند.
استفاده از اسکرین میرورینگ تلویزیون به طور مستقیم باعث کاهش عمر تلویزیون نمیشود. اما ممکن است به دلیل استفاده بیش از حد، افزایش دمای داخلی تلویزیون ایجاد شود و در نهایت، باعث کاهش عمر مفید تلویزیون شود. پس بهتر است، از اسکرین میرورینگ برای زمان طولانی استفاده نشود و پس از استفاده، تلویزیون را خاموش نمایی تا دستگاه خنک شود.