The reason for steaming the air conditioner

علت بخار دادن کولر گازی چیست؟ (بررسی خطرات آن)

دلیل بخار دادن یونیت خارجی کولر گازی

The reason for steaming the external unit of the air conditioner

بخار دادن، اغلب بخشی عادی از کار کولر گازی است؛ اما بخاردهی مداوم یا بیش از حد می‌تواند دال بر وجود مشکل باشد. یونیت خارجی یک کولر گازی به‌خصوص در ماه‌های سردتر سال، ممکن است به دلایل گوناگونی از خود بخار بدهد. در این بخش، به رایج‌ترین دلایل بخار دادن یونیت خارجی کولر گازی اشاره می‌شود.

۱) حالت یخ‌زدایی

در هوای سرد، کویل‌های یونیت خارجی در فضای باز ممکن است یخ بزنند؛ بنابراین پمپ حرارتی کولر برای ذوب شدن این یخ‌زدگی وارد حالت یخ‌زدایی می‌شود. سپس، به‌طور موقت عملیات معکوس را برای گرم کردن سیم‌پیچ‌ها شروع می‌کند که منجر به ایجاد بخار خواهد شد.

۲) مسدود شدن کویل‌ها در فضای باز

برگ درختان، یخ، گرد و غبار یا سایر موانع ممکن است سیم‌پیچ یونیت خارجی کولر را مسدود کند. این موضوع می‌تواند علت بخار دادن کولر گازی در اثر گرم شدن بیش از حد آن باشد؛ زیرا دستگاه باید برای حفظ کارایی خود با تلاش بیشتری به کار بپردازد.

۳) سطح مبرد پایین

اگر شارژ مبرد کولر کم شده باشد یا مانعی در عملکرد صحیح آن به وجود آید، ممکن است سیم‌پیچ در فضای باز یخ بزند. این موضوع، باعث فعال شدن مکانیسم یخ‌زدایی می‌شود که تولید بخار خواهد کرد.

۴) کنترل یا سنسور یخ‌زدایی خراب

عملکرد نادرست کنترل‌ها یا سنسورهای زدودن یخ، می‌تواند به چرخه‌های نادرست یخ‌زدایی بینجامد. این امر، به نوبه خود باعث ایجاد یخ‌زدگی بیش از حد و بخاردهی بعدی در طول فرآیندهای مکرر یخ‌زدایی خواهد شد.

۵) خرابی یونیت خارجی

اگر یونیت خارجی در فضای باز معیوب شده باشد، قادر به یخ‌زدایی درست از کویل‌ها نیست. درنتیجه، هنگامی که دستگاه سعی در ذوب نمودن یخ انباشته شده دارد، بخار ایجاد خواهد کرد. اگر متوجه شدید که یونیت خارجی کولر گازی شما دائما بخار می‌کند یا مشکلات عملکرد دیگری دارد، حتما برای بررسی کامل و تعمیر احتمالی آن با یک متخصص تماس بگیرید.

دلیل بخار دادن یونیت داخلی کولر گازی

The reason for steaming the internal unit of the air conditioner

بخار دادن یونیت داخلی کولر گازی، می‌تواند نگران‌کننده باشد؛ اما اغلب نشانه عملکرد عادی دستگاه یا یک مشکل جزیی و قابل حل است. در این بخش، به چند علت بخار دادن کولر گازی و یونیت داخلی آن اشاره می‌شود.

۱) تراکم

وقتی کولر گازی به خنک کردن هوا می‌پردازد، رطوبت روی سیم‌پیچ‌های تبخیرکننده سرد آن متراکم می‌شود. این موضوع می‌تواند ایجاد بخار کند؛ به‌خصوص اگر هوای داخل خانه بسیار مرطوب باشد.

۲) مسدود شدن خط تخلیه

اگر خط تخلیه کولر گازی مسدود شده باشد، آب اضافی کولر جمع می‌شود و ممکن است در تماس با قسمت‌های گرم دستگاه ایجاد بخار کند.

۳) فیلترهای کثیف

فیلتر هوای کثیف جریان هوا، در یونیت داخلی کولر گازی را محدود می‌کند. این امر به سرد شدن و یخ زدن سیم‌پیچ اواپراتور می‌انجامد. وقتی که آب اضافی ذوب شود، تولید بخار رخ می‌دهد.

۴) دریچه‌های مسدود شده

اگر مبلمان، پرده‌ها یا هر جسم دیگری دریچه‌های یونیت داخلی کولر گازی را مسدود کند، جریان هوا در دستگاه کاهش می‌یابد. این امر منجر به یخ زدن اواپراتور و متعاقبا تولید بخار در هنگام ذوب آن خواهد شد.

۵) نشتی مبرد

سطح پایین مبرد یا گاز خنک‌کننده کولر، می‌تواند به یخ زدن سیم‌پیچ‌ها و سپس بخار شدن آن‌ها در هنگام یخ‌زدایی منجر شود.

۶) خنک کردن بیش از حد

تنظیم کولر در دمای پایین نیز می‌تواند علت بخار دادن کولر گازی باشد؛ زیرا کولر محیط را بیش از حد لازم خنک می‌کند که درنهایت، تراکم هوا و تولید بخار را در پی خواهد داشت.

۷) مشکلات مکانیکی

درنهایت، اجزای معیوب کولر گازی مانند کمپرسور خراب هم می‌تواند منجر به دمای نامناسب و بخار دادن دستگاه شود.

نحوه رفع مشکل بخار دادن کولر گازی

علت بخار دادن کولر گازی چیست؟ (بررسی خطرات آن)

برای حل موثر مشکل بخار شدن کولر گازی خود، می‌توانید مراحل جامع زیر را اجرا کنید.

۱) تعمیر و سرویس منظم

تعمیر و سرویس منظم برای اطمینان از عملکرد بهینه کولر گازی و جلوگیری از بخار دادن آن بسیار مهم است.

۲) تمیز کردن یا تعویض فیلترهای هوا

فیلترهای هوای کثیف، جریان هوا را مختل می‌کنند. این امر، به یخ زدن سیم‌پیچ اواپراتور و متعاقبا آب شدن و درنتیجه بخار دادن کولر گازی می‌انجامد. پس فیلترهای هوا را هر 2 تا 3 ماه یکبار تمیز یا تعویض کنید.

۳) بررسی و تمیز کردن خط تخلیه میعانات

مسدود شدن خط تخلیه میعانات گازی می‌تواند به تجمع آب و علت بخار دادن کولر گازی منجر شود. پس به‌طور منظم، خط تخلیه را با استفاده از سرکه تمیز کنید تا هرگونه جلبک یا رشد باکتری را از بین ببرید.

۴) بررسی یونیت بیرونی

یونیت بیرونی کولر گازی، باید عاری از هرگونه عامل مسدودکننده سیم‌پیچ‌ها باشد. زیرا کویل‌های مسدودشده باعث گرم شدن بیش از حد سیستم و درنتیجه تولید بخار می‌شوند.

۵) کنترل سطح مبرد

سطح مبرد پایین، معمولا به یخ زدن کویل‌ها و متعاقبا خروج بخار از کولر در هنگام فرآیند یخ‌زدایی می‌انجامد. پس یک تکنسین حرفه‌ای را استخدام کنید تا در صورت لزوم سطح مبرد را بررسی و آن را دوباره پر کند.

۶) بهینه‌سازی تنظیمات ترموستات

ترموستات کولر گازی، باید روی دمای معقولی تنظیم شده باشد تا از خنک شدن بیش از حد و درنتیجه تجمع تراکم اضافی جلوگیری شود.

۷) کمک حرفه ای

اگر علت بخار دادن کولر گازی همچنان وجود دارد، حتما از تخصص یک تکنسین حرفه‌ای برای ارزیابی کامل و انجام هرگونه تعمیرات مورد نیاز کمک بگیرید. برای این کار به شما استفاده از سرویس تعمیر کولر گازی کاردون را پیشنهاد می کنیم.

سوالات متداول

وقتی کولر گازی در حالت یخ‌زدایی قرار دارد، یخ‌های روی کویل‌ها را ذوب می‌کند که در هوای سردتر طبیعی است. این پدیده معمولا نگران‌کننده نیست؛ مگر این‌که با بخار طولانی‌مدت یا شدید همراه باشد.

بخار دادن کولر گازی خطر خاصی به همراه ندارد؛ به‌جز این‌که اگر ناشی از وجود یک مشکل در دستگاه باشد، در درازمدت به کولر گازی آسیب می‌رساند.

سوال و نظر خود را بیان کنید

0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها