جلوگیری از خشک شدن غذا در ماکروفر یک اقدام ضروری است. زیرا مایکروویوها با گرم کردن مولکولهای آب در غذا کار میکنند که میتواند منجر به از دست دادن رطوبت غذا شود. برای جلوگیری از این امر، چندین نکته و تکنیک وجود دارد که میتوان برای حفظ رطوبت و طعم غذای در حال حرارت دادن استفاده کرد.
بهترین روش گرم کردن غذا در مایکروویو
برای جلوگیری از خشک شدن غذا در ماکروفر باید از روش گرم کردن غذا در مایکروویو بهدرستی استفاده کرد. در اینجا چند نکته برای اطمینان از گرم شدن یکنواخت غذا، جلوگیری از خشک شدن و حفظ طعم و بافت آن آورده شده است.
- همیشه از ظروفی استفاده کنید که دارای برچسب ایمن برای مایکروویو هستند. شیشه، سرامیک و برخی پلاستیکها بهترین کاربرد را دارند، اما از استفاده از ظروف فلزی خودداری کنید.
- برای کمک به حفظ رطوبت و جلوگیری از پاشیده شدن، از یک درب مخصوص یا پوشش ایمن برای مایکروویو استفاده کنید.
- اگر غذا دارای اقلام بزرگتری را گرم میکنید، آنها را به قطعات یکسان برش دهید.
- در صورت امکان، غذا را در نیمه زمان گرم شدن آن هم بزنید یا ظرف را بچرخانید.
- استفاده از توان متوسط (50-70 درصد) میتواند به گرم کردن یکنواخت غذا کمک کند. قدرت بالا بیرون غذا را خیلی سریع گرم میکند، درحالیکه داخل آن سرد خواهد ماند.
- بعد از گرم شدن، بگذارید غذا یک دقیقه بماند.
با رعایت این نکات، غذای شما بهطور موثر و یکنواخت در مایکروویو گرم میشود.
راه های جلوگیری از خشک شدن غذا در مایکروویو
خوشبختانه چندین روش موثر برای جلوگیری از خشک شدن غذا در ماکروفر وجود دارد.
- یک حوله کاغذی مرطوب را روی غذا قرار دهید تا رطوبت آن در طول گرم شدن حفظ شود.
- روی غذا را با یک درب مخصوص مایکروویو یا یک پوشش پلاستیکی مخصوص مایکروویو بپوشانید. این کار بخار را به دام میاندازد و غذا را مرطوب نگه میدارد. البته حتما باید یک دریچه یا شکاف کوچک وجود داشته باشد تا مقداری بخار بدون از دست دادن رطوبت بیش از حد خارج شود.
- قبل از قرار دادن غذا در مایکروفر، مقدار کمی آب یا آب گوشت به آن اضافه کنید. این کار باعث ایجاد بخار میشود که در جلوگیری از خشک شدن غذا موثر است.
- استفاده از گزینه بخارپز مایکروویو میتواند به حفظ رطوبت غذا و خشک نشدن آن کمک کند، بهخصوص برای سبزیجات و سایر اقلامی که از بخارپز کردن سود میبرند.
- از تنظیم توان کمتر و زمان پخت بیشتر استفاده کنید. این کار به غذا اجازه میدهد تا یکنواختتر گرم شود و احتمال خشک شدن آن را کاهش میدهد.
- کیسههای مخصوص پخت مایکروفر برای حفظ رطوبت طراحی شدهاند و بهویژه برای گرم کردن مجدد گوشت و سبزیجات مفید هستند.
رازهای گرم کردن غذا در مایکروویو
در اینجا چند نکته و راز کمتر شناخته شده برای بهبود گرمایش و جلوگیری از خشک شدن غذا در ماکروفر آورده شده است.
- برای گرم کردن غذاهایی مانند برنج یا ماکارونی که زودتر خشک میشوند، یک ظرف کوچک آب در مایکروویو در کنار غذا قرار دهید. بخار آب به مرطوب نگه داشتن غذا کمک میکند.
- یک حوله کاغذی مرطوب را روی غذای خود قرار دهید تا به حفظ رطوبت کمک کند. این کار بهویژه برای گرم کردن مجدد پیتزا یا سایر غذاهای متمایل به خشک شدن بسیار موثر است.
- استفاده از صفحه گردان میتواند با چرخاندن غذا و قرار دادن همه طرفها در معرض انرژی مایکروویو به گرمای یکنواختتر آن کمک کند.
- ظروف گرد نسبت به ظروف مستطیلی غذا را بهطور یکنواختتری گرم میکنند. این امر به دلیل نحوه توزیع انرژی توسط امواج مایکروویو است.
- اگر مایکروویو شما دارای قابلیت پخت حسگر است، حتما از آن استفاده کنید.
- پیش گرم کردن مایکروویو (اگر این عملکرد را داشته باشد یا صرفا یک دقیقه آن را خالی نگه دارید) میتواند محیط گرمایشی سازگارتری را از قبل ایجاد کند.
تاثیر ظروف بر گرم کردن غذا در مایکروویو
نوع ظرف مورد استفاده در مایکروویو میتواند تاثیر بسزایی در میزان خوب و یکنواخت گرم شدن غذا و جلوگیری از خشک شدن غذا در ماکروفر داشته باشد. بهعنوان مثال، ظرف شیشهای یا سرامیکی در مقایسه با ظرف پلاستیکی یا کاغذی در جذب و توزیع گرما بسیار بهتر عمل میکند. ظروف شیشهای و سرامیکی میتوانند دمای بالاتری را تحمل کنند که امکان گرم کردن کارآمدتر غذا را فراهم میکند.
از سوی دیگر، ظروف پلاستیکی گاهی اوقات باعث گرم شدن ناهموار غذا و درنتیجه ایجاد قسمتهای داغ و سرد میشوند. علاوه بر این، برخی از ظروف پلاستیکی ممکن است در مایکروویو ایمن نباشند و هنگام گرم شدن، مواد شیمیایی مضر را در غذا آزاد کنند.
اندازه و شکل ظروف نیز میتواند بر چگونگی گرم شدن موثر غذا در مایکروویو تاثیر بگذارد. یک ظرف کمعمق اجازه گرمای یکنواختتری را نسبت به ظرف عمیق میدهد. زیرا امواج مایکروویو میتواند راحتتر به غذا نفوذ کند. اگر ماکروفر شما دچار مشکل شده و قصد تعمیر آن را دارید، به شما استفاده از سرویس تعمیر ماکروفر الجی کاردون را پیشنهاد می کنیم.
نقش رطوبت در جلوگیری از خشک شدن غذا
رطوبت نقش مهمی در جلوگیری از خشک شدن غذا دارد، زیرا به حفظ بافت، آبدار بودن و کیفیت کلی غذا کمک میکند. هنگامی که غذا در معرض هوای خشک قرار میگیرد، مولکولهای آب موجود در غذا تبخیر میشوند. امری که منجر به از دست دادن رطوبت و درنهایت خشک و سفت شدن غذا میشود.
رطوبت همچنین به توزیع یکنواخت گرما در سرتاسر غذا کمک میکند. این امر از پخت ناهموار آن جلوگیری کرده و غذا رطوبت خود را حفظ میکند. این امر بهویژه هنگام پختن گوشت بسیار مهم است، زیرا پخت بیش از حد میتواند منجر به بافت خشک و سفت شود. جلوگیری از خشک شدن غذا در ماکروفر با کمی رطوبت اضافی آسانتر خواهد بود.
چرا پیتزا در مایکروویو خشک میشود؟
پیتزا در مایکروویو خشک میشود، زیرا گرما و انرژی استفادهشده برای گرم کردن مجدد یا پختن پیتزا رطوبت را از رویهها و پوستهها میگیرد. مایکروویو با به هم زدن مولکولهای آب در داخل غذا کار میکند که منجر به خشک شدن غذا میشود.
علاوه بر این، فقدان گرمای طبیعی مایکروفر که هنگام گرم کردن مجدد یا پختن پیتزا در فر اجاقگاز حاصل میشود، میتواند به خشک بودن پیتزا موثر باشد. برای جلوگیری از این اتفاق، قرار دادن یک فنجان کوچک آب در مایکروویو در حین گرم کردن مجدد پیتزا میتواند به حفظ مقداری رطوبت در آن کمک کند.
علت خشک شدن نان در مایکروویو
خشک شدن نان در مایکروویو در درجه اول به دلیل فرآیند گرم شدن سریع است که باعث تبخیر رطوبت میشود. هنگامی که نان در مایکروویو قرار میگیرید، مولکولهای آب در نان بهطور یکنواخت گرم شده و بهسرعت از آن خارج میشوند.
علاوه بر این، نشاستههای موجود در نان با سرد شدن پسرفت میکنند و درنتیجه بافتی سفت و خشک باقی میماند. برای جلوگیری از این امر، پوشاندن نان با یک حوله کاغذی مرطوب یا بستهبندی آن در ظرف مخصوص مایکروویو برای حفظ رطوبت در حین گرم شدن مفید است.
جمع بندی
جلوگیری از خشک شدن غذا در ماکروفر با انجام اقدامات احتیاطی لازم میسر است. استفاده از پوشش یا درب مخصوص مایکروویو، اضافه کردن کمی رطوبت به ظرف، یا قرار دادن یک فنجان کوچک آب در مایکروویو در حین گرم کردن مجدد غذا میتوانید به حفظ رطوبت غذا کمک کرده و از خشک شدن آن جلوگیری کنید.
سوالات متداول
زیرا غذاهایی مانند سوپ یا خورش رطوبت و آب بسیار بیشتری نسبت به پیتزا یا نان دارند.
بهترین ظروف برای گرم کردن انواع مختلف غذا در مایکروویو شیشهای یا سرامیکی هستند.