Washing machine maintenance important tips

نکات نگهداری از ماشین لباسشویی | افزایش طول عمر ماشین لباسشویی

نکات نگهداری از ماشین لباسشویی

ماشین لباسشویی یکی از پرکاربردترین لوازم خانگی شما است. این وسیله مفید بدون نگهداری مناسب، ممکن است زودتر از موعد دچار مشکل شده یا حتی به‌طور کامل خراب شود. بنابراین دانستن نکات نگهداری از ماشین لباسشویی برای کارکرد روان و کارآمد آن بسیار مهم است. در این مقاله از تعمیرات لوازم خانگی کاردون، نکات نگهداری ماشین لباسشویی را پوشش می‌دهیم. نکاتی که رعایت آن‌ها می‌تواند به افزایش عمر لباسشویی شما کمک کند. همچنین از تعمیرات پرهزینه جلوگیری کرده و لباس‌های شما را کاملا تمیز و خوشبو بیرون خواهد داد.

نکات نگهداری از لباسشویی

ماشین لباسشویی شما وسیله‌ای سخت‌کوش است که نیازهای لباسشویی شما را همواره برطرف می‌کند. با این همه استفاده، دستگاه شما به مرور زمان خراب خواهد شد. تعمیر و نگهداری منظم نه‌تنها دستگاه شما را در بهترین حالت نگه می‌دارد، بلکه به جلوگیری از خرابی‌های زودتر از موعد نیز کمک می‌کند. بی‌توجهی به ماشین لباسشویی می‌تواند منجر به رشد کپک، بوی بد و حتی آسیب به لباس شما شود.

برای اطمینان از عملکرد بهینه و جلوگیری از هرگونه مشکل احتمالی، تعمیر و نگهداری ماشین لباسشویی حداقل یک بار در ماه مهم است. با این حال، اگر خانواده پرجمعیتی دارید یا لباس‌های زیادی می‌شویید، باید بازه تعمیر و نگهداری خود را تا دو بار در ماه افزایش دهید. در ادامه با روش‌ های مراقبت از ماشین لباسشویی آشنا می‌شویم.

نگهداری از فضای بیرونی ماشین لباسشویی

Washing machine maintenance tips

برای تمیز کردن بیرونی ماشین لباسشویی به وسایلی نظیر یک پارچه میکروفیبر، آب گرم و مواد شوینده ملایم نیاز دارید. با استفاده از پارچه میکروفیبر خود، تمام قسمت بیرونی ماشین لباسشویی را پاک کنید. مطمئن شوید که تمام گوشه‌ها و کناره‌ها را تمیز کرده‌اید.

کنترل پنل و دستگیره‌ها را هم تمیز کنید. برای تمیز کردن صفحه کنترل و دستگیره‌ها، پارچه خود را با آب گرم و مواد شوینده ملایم مرطوب کنید. پنل و دستگیره‌ها را پاک کنید و مراقب باشید که آب در هیچ یک از قطعات الکترونیکی وارد نشود.

نگهداری از فضای داخلی ماشین لباسشویی

تمیز کردن فضای داخلی را باید از مهم‌ترین نکات نگهداری از ماشین لباسشویی دانست که برای کارکرد روان آن ضروری است. با گذشت زمان، کثیفی، چرک و مواد شوینده می‌توانند ایجاد شوند که منجر به بوی بد و حتی رشد کپک خواهد شد.

برای تمیز کردن درام ماشین لباسشویی، 2 فنجان سرکه سفید را به محفظه مواد شوینده اضافه کنید و دستگاه خود را روی داغ‌ترین چرخه شستشو قرار دهید. این کار به حذف هرگونه آلودگی و بوی بد کمک می‌کند. هنگامی که چرخه کامل شد، داخل درام را با یک پارچه تمیز و مرطوب پاک کنید.

برای تمیز کردن واشر و درزگیر درب لباسشویی از مخلوط آب گرم و مواد شوینده ملایم استفاده کنید. پارچه‌ای را به مخلوط آغشته کنید و واشر و مهر و موم درب را کاملا بشویید. اطمینان حاصل کنید که تمام شیارها و چین‌ها را تمیز کره‌اید تا هرگونه کثیفی و آلودگی از بین برود.

توصیه می‌شود درب ماشین لباسشویی را پس از اتمام چرخه شستشو به مدت 15 تا 30 دقیقه باز نگه دارید تا درام خشک شود و رطوبت از فضای داخلی آن خارج گردد. باز نگه داشتن درب ماشین لباسشویی به جلوگیری از تجمع باکتری‌ها و کپک‌ها کمک می‌کند. همچنین از بوی بد ماشین لباسشویی جلوگیری خواهد کرد.

محفظه مواد شوینده و فیلتر پرز ماشین لباسشویی

Detergent compartment and lint filter of the washing machine

چرا محفظه مواد شوینده (دیسپنسر) و فیلتر پرز را تمیز کنیم؟ تمیز کردن مخزن مواد شوینده و فیلتر پرزگیر برای عملکرد روان و نگهداری از ماشین لباسشویی شما ضروری است. با گذشت زمان، مواد شوینده و نرم‌کننده‌ها می‌توانند در دیسپنسر جمع شده و باعث گرفتگی و بوی بد آن شوند. به‌طور مشابه، پرزها هم در فیلتر جمع می‌شوند و منجر به کاهش جریان هوا و آسیب احتمالی دستگاه شما خواهند شد.

برای تمیز کردن محفظه مواد شوینده، آن را از دستگاه خارج کرده و در آب گرم و مواد شوینده ملایم خیس کنید. از یک برس برای پاک کردن هرگونه کثیفی استفاده کنید. برای تمیز کردن فیلتر پرزگیر هم آن را از دستگاه خارج کرده و زیر آب گرم بشویید. از یک مسواک قدیمی برای از بین بردن هرگونه پرز یا زباله در آن استفاده کنید. قبل از اینکه دوباره آن‌ها را در دستگاه قرار دهید، هر دو باید کاملا خشک شده باشند. شما می توانید برای تعمیر ماشین لباسشویی خود از متخصصین حرفه ای و باتجربه کاردون کمک بگیرید.

جلوگیری از ایجاد کپک و قارچ در ماشین لباسشویی

Preventing mold and fungus in the washing machine

ماشین‌های لباسشویی برای تمیز کردن لباس‌ها طراحی شده‌اند، اما محیطی گرم و مرطوب نیز ایجاد می‌کنند. این دو می‌توانند زمینه‌ای برای رشد کپک و قارچ باشند. در صورت عدم رسیدگی و توجه به نکات نگهداری از ماشین لباسشویی، کپک و قارچ باعث بوی بد، تغییر رنگ لباس و حتی مشکلات سلامتی شوند.

اما چگونه از ایجاد کپک و کپک جلوگیری کنیم؟ چندین راهکار وجود دارد که می‌توانید برای جلوگیری از رشد کپک و قارچ در ماشین لباسشویی خود انجام دهید.

  • ابتدا درب و مخزن مواد شوینده را پس از هر چرخه شستشو باز بگذارید تا دستگاه خشک شود.
  • دوم، مطمئن شوید که فقط از مقدار توصیه شده مواد شوینده استفاده کنید، زیرا مواد شوینده اضافی می‌تواند باعث ایجاد کف و رطوبت اضافی در لباسشویی شود.
  • سوم، استفاده از یک پاک‌کننده ماشین لباسشویی یا اجرای چرخه گرم با سرکه برای از بین بردن هرگونه تجمع مواد آلوده را در نظر بگیرید.
  • درنهایت، به‌طور دوره‌ای فیلتر تخلیه ماشین لباسشویی را از نظر گرفتگی یا تجمع مواد آلوده چک کنید.

عیب‌یابی مشکلات رایج ماشین لباسشویی

ماشین‌های لباسشویی می‌توانند مشکلات رایج و مختلفی از جمله نشتی، صداهای عجیب و غریب و عدم چرخش یا تخلیه را تجربه کنند. این مشکلات می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی مانند گرفتگی، قطعات آسیب دیده یا رعایت نکردن روش‌ های مراقبت از ماشین لباسشویی باشد.

قبل از تماس با یک متخصص، چندین کار وجود دارد که می‌توانید برای تشخیص و رفع مشکلات رایج در ماشین لباسشویی انجام دهید.

  • ابتدا، هرگونه گرفتگی یا انسداد قابل مشاهده در شیلنگ‌ها یا فیلترهای لباسشویی را بررسی کنید.
  • دوم، مطمئن شوید که دستگاه تراز است و بار اضافی ندارد.
  • سوم، تسمه محرک، موتور و سایر اجزای دستگاه را با استفاده از روش «خود عیب‌یابی» بررسی کنید.
  • درنهایت، اگر خودتان قادر به تشخیص یا رفع مشکل نیستید، بهتر است با یک متخصص حرفه‌ای در کاردون تماس بگیرید.

گزینه‌های نگهداری و تعمیرات حرفه‌ای ماشین لباسشویی

Professional washing machine maintenance and repair options

اگر مشکلات مداوم یا پیچیده را در ماشین لباسشویی خود تجربه می‌کنید، شاید وقت آن رسیده باشد که با یک متخصص تماس بگیرید. علاوه بر این، اگر در تعمیر ماشین لباسشویی احساس ناراحتی می‌کنید یا تجربه‌ای در این زمینه ندارید، بهتر است با متخصصین کاردون تماس بگیرید تا از آسیب بیشتر جلوگیری شود.

در طول یک بازدید حرفه‌ای تعمیر و نگهداری، کارشناس کاردون معمولا دستگاه را بازرسی می‌کند، هرگونه مشکل را تشخیص می‌دهد و سپس اقدامات لازم را انجام خواهد داد. بسته به مشکل، این اقدامات ممکن است شامل تعویض قطعات، تمیز کردن فیلترها یا تراز کردن دستگاه باشد. همچنین یک متخصص توصیه‌هایی را برای تعمیر و نگهداری مداوم لباسشویی به شما ارائه می‌دهد تا در آینده به خوبی کار کند.

چگونه عمر لباسشویی را افزایش دهیم؟

How to increase the life of the washing machine

استفاده صحیح و رعایت نکات نگهداری از ماشین لباسشویی برای افزایش عمر دستگاه اهمیت بسیار زیادی دارد. این اقدامات شامل پرهیز از بارگذاری بیش از حد دستگاه، استفاده از مقدار توصیه شده مواد شوینده و تمیز کردن دوره‌ای فیلترها و شیلنگ‌های دستگاه است.

علاوه بر نگهداری منظم، چندین روش برتر برای نگهداری ماشین لباسشویی شما وجود دارد.

  • ابتدا، مطمئن شوید که دستگاه تراز است و روی سطح محکمی قرار دارد.
  • دوم، مواد شیمیایی یا پاک‌کننده‌های خشن را در دستگاه استفاده نکنید، زیرا این مواد می‌توانند به اجزای دستگاه آسیب برسانند.
  • سوم، به‌طور دوره‌ای شلنگ‌ها و اتصالات دستگاه را از نظر نشتی یا آسیب بررسی کنید. با پیروی از این نکات، ماشین لباسشویی شما برای سال‌های آینده به خوبی کار خواهد کرد.
  • درنهایت، به یاد داشته باشید که ماشین لباسشویی خود را به‌طور مرتب تمیز کنید، مشکلات رایج را عیب‌یابی نمایید و در صورت نیاز از متخصص کمک بگیرید. مراقبت از ماشین لباسشویی می‌تواند در طولانی‌مدت باعث صرفه‌جویی در وقت و هزینه شما شود.

چگونه پرزگیر لباسشویی را باز کنیم؟

پرزگیر لباسشویی یکی از مهم‌ترین قطعات این دستگاه است که وظیفه جمع‌آوری پرزها و الیاف اضافی از لباس‌ها را بر عهده دارد. تمیز کردن منظم پرزگیر باعث عملکرد بهتر لباسشویی، افزایش طول عمر آن و جلوگیری از گرفتگی لوله‌ها می‌شود.

مراحل باز کردن پرزگیر لباسشویی:

  1. قطع برق: قبل از هر کاری، حتما دوشاخه لباسشویی را از پریز بکشید تا از برق‌گرفتگی جلوگیری کنید.
  2. یافتن محل پرزگیر: محل قرارگیری پرزگیر در مدل‌های مختلف لباسشویی متفاوت است. معمولا در قسمت جلویی یا پشتی لباسشویی، در نزدیکی فیلتر یا پمپ تخلیه قرار دارد.
  3. باز کردن محفظه پرزگیر: با استفاده از دست یا یک پیچ‌گوشتی مناسب، محفظه پرزگیر را باز کنید. معمولا یک زبانه یا پیچ کوچک این محفظه را نگه داشته است.
  4. خارج کردن پرزگیر: پرزگیر معمولا به صورت یک سبد یا استوانه کوچک است که به راحتی از محفظه خارج می‌شود.
  5. تمیز کردن پرزگیر: تمام پرزها و الیاف جمع شده در پرزگیر را به طور کامل تمیز کنید. می‌توانید از یک برس کوچک یا جاروبرقی استفاده کنید.
  6. بازرسی محفظه: داخل محفظه پرزگیر را نیز بررسی کنید و در صورت وجود هرگونه آلودگی، آن را تمیز کنید.
  7. سر جای خود قرار دادن پرزگیر: پس از تمیز کردن، پرزگیر را به دقت در جای خود قرار دهید و محفظه را ببندید.

سوالات متداول

مهم ترین نکات نگهداری از لباسشویی را باید در تراز بودن آن، پر نکردن بیش از حد دستگاه، تمیز کردن فضای بیرونی و درونی و محفظه مواد شوینده دانست.

شما می‌توانید طول عمر لباسشویی را با استفاده صحیح از دستگاه و تمیز کردن دوره‌ای آن افزایش دهید. همچنین در صورت مشاهده عیب در عملکرد دستگاه باید فورا نسبت به رفع آن از طریق کمک متخصصان اقدام کنید.

سوال و نظر خود را بیان کنید

0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها