کتلت را باید از پرطرفدارترین غذاها در بین ایرانیان به حساب آورد. این غذای خوشمزه را میتوان با مواد اولیه متفاوت طبخ کرد. با این حال، دستور پخت در همه آنها تقریبا مشابه است. یک روش برای انجام این کار، یاد گرفتن دستور پخت کتلت در سولاردام است. با این روش میتوانید غذا را سریعتر به پای میز غذاخوری برسانید.
مواد لازم برای پخت کتلت در سولاردام
مواد لازم برای پخت کتلت در اجاق سولاردام برای ۴ نفر به شرح زیر است.
- ۴ قاشق غذاخوری آرد نشاسته یا آرد ذرت
- دو عدد تخم مرغ بزرگ
- روغن مایع به مقدار کافی
- سیب زمینی، مرغ یا سبزیجات
- فلفل قرمز یا سیاه به مقدار لازم
- نمک به مقدار کافی
- زردچوبه به مقدار کافی
طرز تهیه کتلت سیب زمینی در سولاردام
در ادامه، دستور پخت کتلت در سولاردام (کتلت سیب زمینی) را تنها در چند مرحله ساده توضیح خواهیم داد. برای رفع مشکلات سولاردام خود می توانید از سرویس تعمیر سولاردام کاردون استفاده کنید.
- با پوست کندن و رنده کردن سیب زمینی شروع کنید و سپس پیاز را ریز خرد کنید.
- پیاز و سیب زمینی را به همراه تخم مرغ در یک کاسه مخلوط کنید و ادویههایی مانند نمک، زردچوبه و پودر فلفل قرمز یا سیاه را با توجه به سلیقه خود به آن اضافه کنید.
- پس از آماده شدن مخلوط، آن را به شکل کتلتهای گرد و کوچک در آورید. سپس روی کتلتها را با آرد بپوشانید تا بافتی ترد به آنها بدهد. این کار را میتوان با فرو بردن هر کتلت در یک کاسه آرد و فشار دادن آن به آرامی انجام داد.
- کتلتها را در یک بشقاب قابل استفاده در سولاردام قرار دهید و کمی روغن (در صورت دلخواه) روی آنها اسپری کنید.
- سولاردام را با قدرت 900 وات برای حدود 5 الی 6 دقیقه تنظیم کنید و کتلتها را تا زمان قهوهای، طلایی و ترد شدن آنها بپزید.
- کتلتها را در وسط زمان پخت برگردانید تا از پخت یکنواخت هر دو طرف آن مطمئن شوید.
- پس از پختن کتلتها، اجازه دهید چند دقیقه قبل از سرو خنک شوند.
طرز تهیه کتلت مرغ در سولاردام
در ادامه، با طرز پخت کتلت در سولاردام (کتلت مرغ) آشنا خواهید شد.
- ابتدا پیاز و سیر را پوست بگیرید و بشویید. سپس آنها را ریز کنید، با هم میکس کنید و آب آنها را کاملاً بگیرید.
- تکههای مرغ (ترکیب ران و سینه) را در چرخگوشت یا غذا ساز بریزید تا حالت چسبناک به خود بگیرد.
- مرغ چرخ شده را در یک کاسه بریزید و مخلوط پیاز و سیر را به آن اضافه کنید.
- فلفل قرمز یا سیاه و کمی نمک را روی مایع بریزید و آن را ورز دهید تا کاملاً یکدست شود.
- سیب زمینیها را پوست بگیرید و بشویید و به صورت ریز رنده کنید.
- حالا تخم مرغها را در پیاله بشکنید و با چنگال هم بزنید.
- سیب زمینی و تخم مرغ را به مایع کتلت اضافه کنید، کاسه را با سلفون بپوشانید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید.
- ظرف را از یخچال خارج کنید و مایع را به صورت کتلتهای کوچک درآورید.
- کف یک سینی مخصوص سولاردام را با کمی روغن چرب کنید و کتلتها را روی آن بچینید.
- کانوکشن سولاردام را روی دمای 260 درجه و زمان 15 الی 20 دقیقه قرار دهید و سینی کتلتها را در سولاردام بگذارید.
- در میانه زمان پخت، کتلتها را زیر و رو کنید تا هر دو طرف آنها پخته شوند.
طرز تهیه کتلت سبزیجات در سولاردام
بسیاری از افراد گیاهخوار، به جای مرغ از سبزیجات در کتلت استفاده میکنند. البته افراد غیر گیاهخوار نیز از این غذای خوشمزه لذت خواهند برد. طرز پخت کتلت در سولاردام (کتلت سبزیجات) به شرح زیر است.
- پوست سیب زمینیها را بگیرید و به صورت ریز رنده کنید.
- پیاز و هویج را هم به همین ترتیب رنده ریز کنید و به همراه سیب زمینی داخل یک کاسه بریزید. (حتما آب آنها را بگیرید.)
- حالا فلفل دلمه نگینی شده را به کاسه اضافه کنید.
- نخود فرنگی بخارپز شده یا کنسرو آماده آن را به مخلوط اضافه کنید.
- آرد، سبزیهای معطر دلخواه ادویهها شامل نمک و فلفل سیاه و پودر سیر را درون کاسه بریزید.
- تخم مرغها را در یک کاسه جداگانه به خوبی هم بزنید و سپس به مایع کتلت اضافه کنید.
- مواد را به خوبی هم بزنید تا کاملاً یکدست شوند. سپس آنها را به شکل کتلتهای کوچک درآورید.
- کف یک سینی مخصوص سولاردام را چرب کنید و کتلتها را روی آن بچینید.
- کانوکشن سولاردام را روی توان 260 درجه و زمان 15 الی 20 دقیقه تنظیم کنید.
- حتما در میانه پخت، کتلتها را چک کنید و آنها را زیر و رو کنید.
این کتلتهای خوشمزه را میتوانید با سس کچاپ یا هر سس دیگری میل کنید.
معرفی انواع مواد اولیه و چاشنیهای کتلت
انتخاب مواد اولیه و چاشنیها نقش مهمی در تعیین طعم و بافت کتلت پخته شده در سولاردام دارد. مواد خام و اصلی که معمولا در تهیه کتلت استفاده میشوند، عبارت از سیب زمینی، پیاز، تخم مرغ و آرد هستند. همچنین از مرغ، گوشت و انواع سبزیجات نیز میتوان برای پخت کتلت در سولاردام استفاده کرد.
استفاده کردن از انواع چاشنیها نیز برای خوش طعم شدن کتلتها توصیه میشود. چاشنیهای رایج شامل نمک، فلفل، پودر سیر و گیاهانی مانند جعفری و پونه کوهی است. این چاشنیها نهتنها طعم کتلتها را افزایش میدهند، بلکه به تعادل طعم دیگر مواد نیز کمک میکنند. با این حال، پخت کتلت در سولاردام با عطر و طعم خوش، فقط با استفاده صحیح و متناسب از انواع مواد اولیه و چاشنیها ممکن خواهد بود.
سوالات متداول
برای پخت بدون روغن کتلت در سولاردام میتوانید کف سینی مخصوص را با کاغذ روغنی بپوشانید.
بهترین روش برای گرم کردن مجدد کتلت، استفاده از حالت گرمکن سولاردام است. با این کار، هیچگونه دردسری نخواهید شد.